ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip a cerut o mobilizare maximă pentru depășirea consecinţelor ploilor abundente

09:45 | 13.10.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. În ședința de ieri a Cabinetului de miniștri, Prim-ministrul Pavel Filip a cerut o mobilizare maximă pentru depășirea cît mai urgentă a consecinţelor ploilor abundente din seara zilei de marți și de miercuri ce au generat pagube materiale în mai multe localități ale țării, a relatat pentru MOLDPRES Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

De asemenea, Pavel Filip a solicitat ca, în orele următoare, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale și Ministerul Afacerilor Interne să facă evaluări cu privire la pagubele produse de ploi și să intervină pentru a soluționa probleme apărute. 

”Rog Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale și Ministerul Afacerilor Interne să monitorizeze în permanență situația și să fie într-o legătură permanentă cu administrația publică locală și să fiți pregătiți să ne reunim de urgență în caz dacă e nevoie.  Am spus și am să repet, în cazuri de genul acesta grija noastră trebuie să fie securitatea oamenilor și a bunurilor lor”, a accentuat Pavel Filip. 

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, în urma ploilor abundente, conform situației din seara zilei de ieri, 86 de localități din 18 raioane ale țării rămîneau deconectate de la energia electrică, în raionul Ceadîr-Lunga a avut de suferit acoperișul a două case, iar în satul Rădenii Vechi din raionul Ungheni a fost afectat acoperișul unei grădinițe. De asemenea, în capitală erau blocate unele drumuri, iar pe traseul spre orașul Cahul au căzut mai mulți arbori. Premierul a solicitat să se intervină operativ pentru rezolvarea problemelor și să fie luate toate măsurile necesare pentru prevenirea situațiilor de criză.

(Editor M. Jantovan)

img16008118

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!