ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Finanțelor precizează că discuțiile tehnice cu FMI continuă, iar calendarul convenit rămîne unul normal

18:39 | 20.10.2016 Categorie: Economie

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Ministerul Finanțelor a difuzat un comunicat prin care dezminte știrile, potrivit cărora, aprobarea unui program cu Fondul Monetar Internațional (FMI) ar fi fost amînată pînă în luna noiembrie, după ce în cadrul ședinței de ieri a consiliului director al FMI nu a fost adoptat un nou acord, informează MOLDPRES.

”Pregătirile pentru aprobarea programului Republicii Moldova de către Bordul FMI sînt la etapa finală. Calendarul rămîne unul normal, iar discuţiile tehnice continuă”, se spune în comunicatul Ministerului Finanțelor.

”Aşteptăm să fie anunţată cît de curînd data şedinţei Bordului FMI și precizăm că nu există nicio conexiune între alegerile prezidenţiale din Republica Moldova şi încheierea acordului cu FMI. Sînt două procese total independente, care doar s-au suprapus în timp”, menționează Ministerul Finanțelor.

Anterior s-a anunțat că noul acord cu FMI ar putea fi semnat și aprobat în luna octombrie 2016.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img16008319

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!