ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a solicitat Curții de Apel excluderea Innei Popenco din cursa electorală

20:22 | 20.10.2016 Categorie:

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a solicitat astăzi Curții de Apel Chișinău examinarea anulării înregistrării candidatului la funcția de șef al statului din partea formațiunii Ravnopravie Inna Popenco, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al CEC, decizia vine în contextul examinării contestației depuse la Comisie de către concurentul electoral Silvia Radu, care relevă că Inna Popenco a folosit în cadrul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale mijloace bănești nedeclarate.

Conform raportului financiar prezentat la CEC, candidatul din partea formațiunii Ravnopravie Inna Popenco a cheltuit în primele două săptămîni ale campaniei electorale peste două milioane de lei. Totodată, la ședința de astăzi candidatul independent Silvia Radu a specificat că „reprezentanții concurentului electoral Inna Popenco au organizat recent un eveniment în cadrul căruia alegătorii primeau gratuit cîte un card de reducere pentru un magazin social, ce urmează să fie deschis în curînd. În același timp, sursele acestor carduri și nici a discount-urilor nu au fost indicate”, a spus Silvia Radu.

La rîndul său, candidatul la funcția de șef al statului Inna Popenco a menționat că reacția față de deschiderea magazinelor sociale ar demonstra că oponenților electorali nu le pasă de problemele oamenilor, iar Comisia se lasă influențată de pretenții nefondate. „Decizia este o fărădelege deșănțată a autorităților față de legislația electorală și a drepturilor mele în calitate de candidat la funcția de președinte al R. Moldova”, se specifică într-un comunicat de presă al formațiunii Ravnopravie.

Inna Popenco a fost înregistrată în cursa electorală la 26 septembrie curent.

img16008323

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!