ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cehia se dotează cu o unitate specială pentru combaterea propagandei ruse

11:10 | 22.10.2016 Categorie: Externe

Praga, 22 oct. /MOLDPRES/.Ministrul ceh de interne, Milan Chovanec, a anunţat înfiinţarea, în cadrul ministerului pe care îl conduce, a unei unităţi speciale care să se ocupă de combaterea propagandei ruseşti, scrie realitatea.net, citată de MOLDPRES.

Ministrul consideră necesară înfiinţarea acestei unităţi, formate din 20 de persoane, după ce un raport al serviciilor secrete cehe avertiza asupra „războiului mediatic“ desfăşurat de serviciile de spionaj ruse în fostele state comuniste acum membre UE şi NATO , cu scopul de a le destabiliza şi de a influenţa opinia publică.

Ministrul ceh de interne a precizat că misiunea acestei unităţi speciale va fi să combată acţiunile de dezinformare în spaţiul public, dar şi să instruiască oficialii cehi pentru ca aceştia să fie pregătiţi în gestionarea unor astfel de situaţii.

„Vrem să intrăm în fiecare smartphone“, a declarat Chovanec la o conferinţă pe tema comunicaţiilor strategice, la care a participat alături de generalul ceh Petr Pavel, preşedintele comitetului militar al NATO.

 

 

/Editor M.Cucu/

img16008363

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!