ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sute de mii de thailandezi s-au adunat în Bangkok pentru a intona imnul național, în memoria regelui Bhumibol

12:10 | 22.10.2016 Categorie: Externe

Bangkok, 22 oct. /MOLDPRES/.Sute de mii de thailandezi s-au strîns sîmbătă, în apropierea Marelui Palat din Bangkok, pentru a cînta imnul național în onoarea regelui Bhumibol Adulyadej, decedat pe 13 octombrie la vîrsta de 88 de ani, relatează DPA, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Oamenii, îmbrăcați în majoritatea lor în negru și ținînd în mîini portrete ale fostului rege, s-au adunat în parcul Sanam Luang din Bangkok pentru a intona imnul național al Thailandei alături de un cor de 100 de persoane susținut de Orchestra filarmonică a Siam-ului.

Parcul Sanam Luang s-a umplut de lume cu peste o oră înaintea începerii ceremoniei în memoria regelui Bhumibol, iar traficul pe străzile din zonă a fost blocat pentru mai multe ore.

Ceremonia a fost organizată de producătorul thailandez de film Chatrichalerm Yukol, care a înregistrat evenimentul pentru a fi transmis ulterior pe canalele de televiziune și în cinematografele din întreaga țară, potrivit publicației Bangkok Post.

 

 

/Editor M.Cucu/

img16008367

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!