ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a modificat modelul buletinului de vot şi ordinea de înscriere în acesta a candidaților la funcția de şef al statului

09:46 | 23.10.2016 Categorie:

Chişinău, 23 oct. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a modificat ieri modelul buletinului de vot şi ordinea de înscriere în acesta a candidaților la funcția de şef al statului. Decizia a fost luată după ce candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, s-a retras din cursa electorală, iar candidatul formațiunii Ravnopravie, Inna Popenco, a fost exclusă pentru încălcarea legislației electorale, informează MOLDPRES.

În cadrul ședinței, secretarul CEC Veaceslav Agrigoroae a menționat că „după excluderea din buletinul de vot a doi concurenți electorali, acesta se va micșora pînă la 303 milimetri, față de  348 milimetri anterior. Totodată, buletinul va conține un număr de 10 patrulatere, față de 12 anterior”, a spus Agrigoroae.

În urma modificărilor, buletinul de vot arată în felul următor:  Marian Lupu (PDM) – 1, Mihai Ghimpu (PL) – 2,  Iurie Leancă (PPEM) – 3, Dumitru Ciubașenco (PN) – 4, Maia Sandu (PAS) – 5, Igor Dodon (PSRM) – 6, Silvia Radu (candidat independent) – 7, Maia Laguta (candidat independent) – 8, Ana Guţu (Partidul Dreapta) – 9 şi Valeriu Ghileţchi (candidat independent) – 10.

Tot ieri, CEC a decis mărirea tirajului buletinelor de vot după ce au parvenit liste suplimentare de completare din partea a două secții de votare.  „Tirajul buletinelor de vot a fost mărit cu 1 200 de exemplare, anume pentru Penitenciarul nr. 13 (800 de exemplare) și pentru o unitate militară de carabinieri (400 de exemplare). Numărul total de buletine este în prezent de 3 132 427”, a specificat Agrigoroae.

La finalul ședinței, președintele Comisiei Electorale Centrale Alina Russu a anunțat că astăzi, duminică, „va fi confecționată matricea buletinului de vot și va începe procesul de tipărire a acestora”.

Pe 30 octombrie curent, în R. Moldova vor avea loc alegeri prezidenţiale directe.

img16008377

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!