ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alegeri în SUA: Donald Trump prezice o surpriză de talia "Brexit" la urne

13:00 | 25.10.2016 Categorie: Externe

Washington, 25 oct. /MOLDPRES/.Deși în sondajele de opinie se situează în urma rivalei sale democrate Hillary Clinton, cu două săptămîni înaintea alegerilor prezidențiale din SUA, miliardarul republican Donald Trump prezice că votul de la urne va contrazice rezultatele sondajelor, creînd o surpriză de talia Brexit, potrivit AFP, scrie AGERPRES, preluată de MOLDPRES.

"Aceasta este o șansă unică în viața noastră, ultima noastră șansă, peste patru ani va fi prea tîrziu", a afirmat Trump în cadrul unui miting uriaș la Tampa, în Florida, marele stat unde este dat perdant în fața candidatei democrate. "Cer americanilor să se ridice deasupra tumultului și zgomotului", a spus el. "Sîntem pe punctul de a cîștiga, nu doar în Florida, vom cîștiga peste tot", afirmase anterior Trump la un prim miting în St.Augustine.

Nici la nivel național sondajele nu îi sînt mai favorabile. Fostul secretar de stat este creditată cu 45% din intențiile de vot în medie față de 40% pentru Donald Trump și un procent de 6% pentru libertarianul Gary Johnson. Acest avans este net superior celui care i-a permis lui Barack Obama să fie reales cu ușurință în urmă cu patru ani.

"Cînd vom cîștiga, vocea voastră se va face auzită pe coridoarele Washingtonului și în lumea întreagă. Ceea ce se întîmplă este mai puternic decît Brexit", a lansat Donald Trump.

Miliardarul american a denunțat cu intensitate reînnoită complicitatea — potrivit lui — a institutelor de sondare a opiniei publice, a presei și a taberei Clinton, calificată rînd pe rînd "mincinoasă", "ticăloasă" și "coruptă".

Și echipa sa de campanie a lansat luni seara de la Trump Tower în New York o emisiune cotidiană pe Facebook Live care va continua pînă la votul din 8 noiembrie cu scopul de a ocoli "filtrul" canalelor media. "Trump Tower Live", care imită emisiunile marilor canale de informații americane, a atras peste 1,3 milioane de vizualizări luni seara pe Facebook.

 

 

/Editor M.Cucu/

 

img16008428

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!