ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetățenii fără domiciliu sau reședință vor putea participa la alegerile prezidențiale

16:07 | 25.10.2016 Categorie:

Chişinău, 25 oct. /MOLDPRES/. Cetățenii fără domiciliu sau reședință vor putea participa la alegerile prezidențiale din 30 octombrie curent. În acest sens, Comisia Electorală Centrală a aprobat astăzi o hotărîre, prin care aceștia vor putea să-și exercite dreptul de vot la secția din raza ultimului domiciliu, informează MOLDPRES.

Președintele CEC, Alina Russu, a declarat în cadrul ședinței că persoanele, care fac parte din această categorie „vor fi obligate să semneze o declarație pe propria răspundere că nu au votat sau nu vor vota în altă secție”.

De asemenea, cetățenii care nu vor putea demonstra locul domiciliului sau al reședinței din trecut vor putea vota la orice secție din țară.

Conform statisticilor Centrului Resurselor Informaționale de Stat „Registru”, în prezent, în țară sînt 63.667 de cetățeni fără domiciliu sau reședință. La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 era înregistrat un număr mai mare - 90.062 de cetățeni.

Duminica viitoare în R. Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale directe.

img16008438

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!