ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul invită societatea civilă să participe la îmbunățirea legislației referitoare la transparența în procesul decizional

15:26 | 27.10.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 oct. /MOLDPRES/. Prima ședință a Grupului de lucru pentru analiza propunerilor societății civile în vederea modificării legislației referitoare la transparența în procesul decizional a avut loc pe data de 26 octombrie 2016, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.

Parlamentul și societatea civilă își unesc eforturile pentru a modifica legislația respectivă, ca urmare a propunerilor formulate în cadrul Conferinței anuale ”Cooperarea dintre Parlament și societatea civilă”, desfășurată în iulie 2016.

Grupul de lucru, creat prin Dispoziția Președintelui Parlamentului din 30 septembrie 2016, este compus din reprezentanți ai tuturor fracțiunilor și grupurilor parlamentare, ai societății civile, ai Ministerului Justiției și Secretariatului Parlamentului. Membrii grupului de lucru urmează să cumuleze toate propunerile venite din partea societății civile, a deputaților, a Guvernului și să elaboreze, în baza lor, propuneri legislative.

Tradițional, partener în organizarea Conferinței anuale ”Cooperarea dintre Parlament și societatea civilă” este Consiliul național al ONG-urilor din Republica Moldova, ce a desemnat, la solicitarea Parlamentului, cei mai activi membri cu profil juridic. În același timp, Parlamentul invită și celelalte asociații obștești/ ONG-uri să se implice în vederea elaborării unui set de proiecte de legi pentru a îmbunătăți transparența decizională.

Propunerile sînt așteptate pînă pe data 15 noiembrie 2016, pe adresa de email a Direcției informațional-analitice a Parlamentului – [email protected].

Propunerile cumulate, structurate de Grupul de lucru, vor fi supuse dezbaterilor publicului larg, atît pe platformă parlamentară, cît și prin intermediul platformelor sectorului neguvernamental.

(Editor M. Jantovan)

img16008536

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!