ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Persoanele cu deficiențe locomotorii vor beneficia de transport gratuit și în turul doi de alegeri

15:15 | 09.11.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Persoanele cu dizabilități locomotorii vor putea beneficia de transport gratuit pentru a merge la vot și în turul doi al scrutinului prezidenţial, informează MOLDPRES.

Acţiunea se va desfăşura în cadrul proiectului „Politici sociale pentru realizarea drepturilor electorale ale persoanelor cu dizabilități”.

Pentru a beneficia de taxiul-social, persoanele trebuie să apeleze, între orele 9.00-18.00, la numerele de telefon: 022-661-393 sau 067300450, cu cel puțin o oră înainte de timpul planificat pentru deplasare.

Solicitat de agenţie, directorul executiv al Asociației „MOTIVAȚIE” din Moldova, Igor Meriacre, a precizat că în primul tur de scrutin a activat doar un autoturism special utilat, care a oferit servicii de transport pentru deplasare de la domiciliu către secția de votare și retur. „În ziua de 30 octombrie curent, dispeceratul a înregistrat 12 apeluri, din care, cu regret, a fost posibil să fie realizate doar opt, de aceea, în turul doi va fi pusă la dispoziţie încă o maşină pentru a reuşi transportarea unui număr mai mare de persoane”, a spus Meriacre.

Serviciul taxi-social este gratuit și este disponibil doar în raza orașului Chișinău. „Ne limităm deocamdată doar la municipiul Chişinău, deoarece deplasările în alte oraşe ar necesita un timp mai îndelungat, cheltuieli suplimentare şi transportarea unui număr mai mic de persoane. În raza capitalei, alegătorii vor fi transportaţi la secţiile de votare în grupuri în funcție de sectorul în care locuiesc”, a menţionat Meriacre.

Cheltuielile proiectului vor fi suportate de către Alianţa INFONET şi Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova. 

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img16008934

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!