ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziţie personală a pictorului Gheorghe Jalbă a fost vernisată la Centrul „C. Brâncuşi”

18:46 | 10.11.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 10 nov. /MOLDPRES/. La Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi” din Chişinău a avut loc astăzi vernisajul expoziţiei personale de pictură a artistului plastic Gheorghe Jalbă,  informează MOLDPRES.

Expoziţia cuprinde 85 de lucrări, realizate de autor de-a lungul anilor.

Solicitat de MOLDPRES, directorul Centrului „C. Brâncuşi”, artistul plastic Mihai Mungiu, a menţionat că Gheorghe Jalbă pictează mai mult peisaje, portrete, natură statică.

„Peisajele sînt legate de mediul rural. În pînzele sale, el redă casele ţărăneşti, biserici, văi şi lunci, rîuleţe, locuri pitoreşti de pe meleagurile noastre. Gheorghe Jalbă face o pictură realistă, profundă, adevărată, care este aproape de sufletele noastre”, a subliniat Mihai Mungiu.

Prezent la eveniment, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, Dumitru Bolboceanu, a afirmat că această expoziţie a pictorului este una reprezentativă, care îl redă pe autor în toată plenitudinea sa.

Gheorghe Jalbă s-a născut la 1 ianuarie 1966 în satul Mileştii Mici, raionul Ialoveni. A absolvit Şcoala Republicană de Pictură „I. E. Repin” (în prezent – Colegiul de Arte Plastice „A. Plămădeală”) din Chişinău.  În 1999 a devenit membru titular al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova. Este fondatorul grupului de creaţie „Vibraţie” (2005). Lucrările sale se păstrează în colecţii private din R. Moldova, România, Canada, Federaţia Rusă, Finlanda, Grecia, Turcia, Ucraina şi SUA.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 27 noiembrie.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img16008977

img16008977

img16008977

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!