ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un cutremur cu magnitudinea 6,2 s-a produs în estul Japoniei

13:00 | 12.11.2016 Categorie: Externe

Tokio, 12 nov. /MOLDPRES/. Un seism cu magnitudinea 6,2 s-a produs sîmbătă în estul Japoniei, fără a se înregistra victime sau pagube materiale, conform unui anunț făcut de Institutul american de geofizică (USGS), transmite AFP, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Acest cutremur s-a produs la ora locală 06:42 (vineri 21:42 GMT), la o adîncime de 44 de kilometri, în largul coastei de nord-est a insulei nipone Honshu, la aproximativ 350 km distanță de Tokyo. Nu a fost declanșată alertă de tsunami.

Japonia, aflată la intersecția a patru plăci tectonice, se confruntă anual cu un mare număr de seisme, dintre care unele foarte puternice. Normele de rezistență aplicate însă în construcții sînt foarte stricte, iar populația este pregătită pentru a reacționa în cazul unui seism puternic, măsuri menite să reducă pierderile de vieți și pagubele materiale.

Japonia a fost lovită de un seism cu magnitudinea 9, urmat de tsunami, în martie 2011, cutremur soldat cu aproximativ 18.000 de victime și care a provocat o catastrofă la centrala nucleară Fukushima, ducînd la necesitatea evacuării a mii de persoane din cauza contaminării radioactive.

 

 

/Editor M.Cucu/

img16009024

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!