ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a prezentat Curţii Constituționale raportul privind rezultatele alegerilor prezidenţiale

16:28 | 21.11.2016 Categorie:

Chişinău, 21 nov. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a prezentat astăzi Curţii Constituționale (CCM) raportul cu privire la rezultatele alegerilor pentru funcția de Președinte al R. Moldova, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, vicepreședintele CEC, Rodica Ciubotaru, a precizat că „CEC a transmis astăzi Curţii Constituţionale raportul și procesul verbal privind totalizarea rezultatelor alegerilor pentru funcția de președinte al R. Moldova în vederea confirmării acestora și validării mandatului de şef al statului”, a menţionat Ciubotaru.

După transmiterea actelor la CCM, Curtea timp de 10 zile va trebui să confirme sau infirme legalitatea scrutinului prezidențial.

Dacă rezultatul alegerilor pentru funcția de Președinte al țării va fi validat de CCM, noul președinte va depune jurămîntul în fața Parlamentului și a Curții Constituționale, cel tîrziu 45 de zile după alegeri. Mandatul Președintelui R. Moldova este de patru ani și se exercită de la data depunerii jurămîntului.

La 13 noiembrie curent în R. Moldova s-a desfăşurat turul doi al alegerilor prezidenţiale directe. Conform datelor CEC, candidatul PSRM, Igor Dodon, a acumulat 834081 de voturi, iar concurentul PAS, Maia Sandu, a obţinut 766593 de voturi.

img16009287

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!