ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un nou cutremur a zguduit nord-estul Japoniei

10:30 | 24.11.2016 Categorie: Externe

Tokio, 24 nov. /MOLDPRES/.Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a zguduit nord-estul Japoniei joi dimineața, fără a fi însă emis vreun avertisment de tsunami, a indicat Agenția de meteorologie din această țară, scrie AGERPRES, citată MOLDPRES.

Potrivit DPA, deocamdată nu au fost raportate victime sau pagube materiale.

Centrul seismic al cutremurului, survenit la ora locală 06:23 (21.23 GMT miercuri), a fost în prefectura Fukushima, a indicat agenția.

Luni, un cutremur cu magnitudinea 7,4 a zguduit aceeași regiune, generînd un tsunami cu o înălțime de pînă la 1,4 metri. Avertizarea de tsunami i-a făcut pe mii de rezidenți să-și părăsească casele.

În martie 2011, un cutremur cu magnitudinea 9 și tsunami-ul generat de acesta au provocat moartea a 18.500 de persoane și cel mai grav accident atomic înregistrat vreodată în Japonia.

Țara, amintește DPA, se află la convergența a patru plăci tectonice și găzduiește 110 vulcani activi.

 

/Editor M.Cucu/

img16009362

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!