ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip s-a întîlnit cu Președintele Consiliului European, Donald Tusk

17:45 | 28.11.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 nov. /MOLDPRES/. Întrevederea Prim-ministrului Pavel Filip cu Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a vizat situația politică din Republica Moldova și prioritățile de reformă în contextul agendei europene, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului. 

Şeful Guvernului de la Chişinău a menţionat că autoritățile Republicii Moldova au reuşit să asigure stabilizarea situației. „Am revenit la un ritm normal în relațiile noastre cu UE. Este necesară și în continuare o maximă mobilizare pentru asigurarea implementării eficiente a Acordului de Asociere”, a menţionat Pavel Filip.

Accentuînd în egală măsură importanța dialogului politic la nivel înalt, care se consolidează tot mai mult între Uniunea Europeană și Republica Moldova, Donald Tusk a apreciat rezultatele obținute de autorități în realizarea angajamentelor asumate și voința fermă de a atinge obiectivele stabilite. „Atît timp cît Republica Moldova rămîne interesată în promovarea reformelor, puteți conta pe susținerea mea personală și cea a instituțiilor europene”, a declarat Președintele Consiliului European.

Totodată, Prim-ministrul Pavel Filip l-a invitat pe Președintele Consiliului European, Donald Tusk să efectueze o vizită în Republica Moldova la începutul anului viitor.

(Editor L. Alcază)

img16009474

img16009474

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!