ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile de la Chişinău pledează pentru dinamizarea parteneriatului R. Moldova – UE

08:27 | 29.11.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 nov. /MOLDPRES/. Priorităţile de dezvoltare a Republicii Moldova şi importanţa parteneriatului de cooperare cu Uniunea Europeană au fost principalele subiecte abordate la întrevederea de luni a Premierului Pavel Filip cu Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Întîlnirea a avut loc cu ocazia vizitei oficiale a şefului Cabinetului de miniştri la Bruxelles, informează MOLDPRES cu referire la  Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

În cadrul dialogului, Prim-ministrul a dat asigurări că atît Guvernul, cît şi coaliţia majoritară din Parlament, este determinată să continue cursului european al ţării noastre şi să implementeze reformele asumate. Totodată, Pavel Filip a spus că s-a reuşit revenirea la un ritm normal în relaţiile RM – UE şi autorităţile de la Chişinău vor depune eforturi pentru dinamizarea parteneriatului în continuare.  

„Vom aprecia susţinerea dumneavoastră pentru solicitarea Republicii Moldova de a beneficia de asistenţă macrofinanciară din partea Uniunii Europene. Această asistenţă este complementară programului agreat cu FMI şi ne va permite să construim o economie prosperă și să revenim în fruntea țărilor Parteneriatului Estic”, a menţionat Pavel Filip. 

Totodată, Premierul a reiterat că investigarea fraudei bancare constituie una dintre prioritățile Cabinetului de miniştri şi toți cei implicați urmează să fie sancționați conform legii. În context, Pavel Filip a spus că, datorită măsurilor întreprinse pe parcursul anului curent, s-a reuşit consolidarea cadrului instituţional necesar pentru asigurarea independenței justiției, lupta cu corupţia, reforma procuraturii.   

La rîndul său, Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a apreciat realizările Guvernului de la Chişinău, inclusiv în implementarea Foii de parcurs. În acelaşi timp, Jean-Claude Juncker a subliniat importanța unei abordări complexe în consolidarea eficienţei instituţionale a Republicii Moldova, care să genereze schimbări pozitive în viața cetățenilor. 

Oficialii au avut, de asemenea, un schimb de opinii privind măsurile de consolidare a societăţii şi reglementarea diferendului transnistrean.   

(Editor M. Jantovan)

img16009481

img16009481

img16009481

img16009481

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!