ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 30 de tineri de pe ambele maluri ale Nistrului vor fi instruiţi cum să dezvolte o afacere

12:25 | 29.11.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 29 nov. /MOLDPRES/. Circa 30 de întreprinzători începători și tineri, de pe ambele maluri ale Nistrului, care doresc să inițieze propria afacere, participă în perioada 28 noiembrie - 2 decembrie curent, la filiala Tighina a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova,  la „Programul de instruire a antreprenorilor şi dezvoltare a capacităţii antreprenoriale”. Cursurile se desfăşoară în cadrul Proiectului de consolidare a încrederii între locuitorii ambelor maluri ale rîului Nistru, finanțat de Uniunea Europeană, informează MOLDPRES. 

Potrivit  directorului filialei Tighina a CCI, Visarion Bilic,  Programul are drept obiectiv de a-i susține pe tineri să se lanseze în business, fapt ce va influența pozitiv atît creșterea bunăstării populației, cît și dezvoltarea economiei locale. 

”Filiala Tighina a CCI reprezintă o punte de legătură dintre reprezentanții mediului de afaceri de pe ambele maluri ale Nistrului. Mulți tineri antreprenori de pe malul stîng decid să își înregistreze afacerea în raionul Căușeni. La instruire s-au mai înscris participați din raioanele Ștefan Vodă și Cahul. Pe parcursul acestei săptămîni ei vor fi familiarizați cu prevederile cadrului legislativ privind activitatea de întreprinzător, vor afla informații noi despre managementul și planificarea afacerii, marketing și vînzări, managementul resurselor umane etc. Sperăm ca peste cîțiva ani acești tineri să devină întreprinzători de succes”, a subliniat Visarion Bilic. 

„În cadrul Programului ”Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” au fost inițiate 71 de afaceri și create peste 300 de noi locuri de muncă în localități de pe ambele maluri ale Nistrului. În context, este foarte important ca tinerii să obțină îndrumarea necesară pentru crearea propriului business”, a specificat Angela Frunze, coordonator de proiect al acestui Program. 

Training-uri similare au avut loc și la filiala Rîbnița a CCI. În total, în cadrul Proiectului european de consolidare a încrederii între locuitorii ambelor maluri ale rîului Nistru, vor beneficia de instruiri circa 100 de persoane, o parte dintre care vor efectua și stagii în Austria sau Germania. 

(Reporter A. Mardare, editor M. Jantovan) 

img16009494

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!