ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceministrul de Externe Lilian Darii a participat la şedinţa Consiliului Coordonatorilor Naţionali ai GUAM

15:30 | 02.12.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 dec. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Lilian Darii, a participat astăzi la cea de-a 40-a Reuniune a Consiliului Coordonatorilor Naţionali al Organizaţiei pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică – GUAM (ODDE - GUAM), care s-a desfăşurat la Kiev, Ucraina, relatează MOLDPRES.

Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE a precizat că în cadrul reuniunii au fost examinate chestiuni vizînd stadiul actual şi perspectivele cooperării în cadrul GUAM, în particular interacţiunea în cadrul ONU şi Consiliul Europei, promovarea dialogului între forurile legislative ale statelor membre în cadrul Adunării Parlamentare GUAM, cooperarea cu alte state şi organizaţii internaţionale şi promovarea cooperării sectoriale, inclusiv crearea unui nou grup de cooperare în domeniul tineretului şi sportului.


Participanţii la şedinţă au efectuat un schimb de opinii pe marginea situaţiei actuale din regiune, inclusiv privind evoluţiile în zonele de conflict din statele membre.

(Editor L. Alcază)

img16009622

img16009622

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!