ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziţie de fotografie a persoanelor cu dizabilităţi a fost inaugurată în capitală

16:08 | 02.12.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 2 dec. /MOLDPRES/. Expoziţia de fotografie a persoanelor cu genericul „Lumea, aşa cum o văd Eu” a fost inaugurată astăzi la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din Chişinău, informează MOLDPRES.

Evenimentul se află la a VIII-a ediție și a fost organizat de Keystone Moldova în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi cu grupurile de autoreprezentanţi din şase raioane: Făleşti, Criuleni, Ungheni, Călăraşi, Taraclia şi Orhei.

Solicitată de MOLDPRES, coordonatorul de proiect în cadrul Asociaţiei Obşteşti Keystone Moldova, Natalia Cojocaru, a menţionat că fotografiile au fost realizate în decurs de un an de către persoane cu dizabilităţi la tema ”Ce înseamnă să fii autoreprezentant?”.

Potrivit sursei citate, autoreprezentanţi sînt persoane cu nevoi speciale, care învaţă să vorbească din numele lor, să-şi cunoască drepturile şi responsabilităţile, să facă propriile alegeri şi să ia decizii, să stabilească parteneriate cu actorii comunitari din localităţile din care provin.  

Prezent la eveniment, Vasile Cuşca, şef de direcţie la Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, a afirmat că această expoziţie le oferă participanţilor de a-şi transmite propriul mesaj, doleanţele lor pentru a face o lume mai bună într-o societate în care să se poată încadra şi persoanele cu nevoi speciale.

Expoziţia cuprinde 33 de fotografii, realizate de 26 de tineri autoreprezentanţi. Ea fa vi deschisă pînă la 18 decembrie curent.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img16009623

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!