ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Unele persoane cu dizabilităţi vor beneficia de ajutoare materiale

12:10 | 03.12.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 3 dec. /MOLDPRES/. Cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, care este marcată astăzi, 3 decembrie, din mijloacele Fondului republican de susținere socială a populației au fost alocate 15 mln 242 mii 600 de lei,  pentru acordarea ajutoarelor materiale persoanelor cu dizabilităţi care sînt social vulnerabile, informează MOLDPRES. 

Serviciul de presă al Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a precizat că ajutoarele vor fi distribuite prin intermediul fondurilor locale de susţinere socială a populaţiei, iar organele de conducere ale acestor instituţii vor stabili criteriile şi modalitatea de selectare a beneficiarilor, precum şi mărimea ajutoarelor materiale. Determinarea beneficiarilor ajutoarelor materiale se va efectua de către  comisiile obşteşti pentru evaluarea necesităţilor de acordare a ajutorului material care funcționează pe lîngă primării, conform criteriilor de selectare. 

În municipiul Chişinău, de ajutoare unice vor beneficia  908 persoane cu deficienţe de auz, a cîte 500 lei, conform listelor prezentate de către Filiala teritorială Chişinău a Asociaţiei Surzilor din Republica Moldova şi 915 persoane cu dizabilităţi vizuale, a cîte 1000 lei, conform listelor prezentate de către Organizația teritorială Chişinău a Societății Orbilor din Moldova. 

În total, vor fi valorificate 16 mln 611 mii 500 lei, care vor fi distribuite la circa  39 mii 900 de beneficiari. Ridicarea ajutoarelor materiale va fi realizată prin intermediul Î.S. „Poşta Moldovei”, iar beneficiarii de ajutoare materiale din mun. Chișinău vor putea ridica banii de la filialele „Moldindconbank”. 

(Reporter A. Mardare, editor M. Jantovan)

img16009641

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!