ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serghei Lavrov: Soluționarea problemei unui tratat de pace ruso-japonez este dificil de realizat

14:29 | 03.12.2016 Categorie: Externe

Moscova, 3 dec. /MOLDPRES/. Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a afirmat sîmbătă că vor fi dificil de depășit diferențele de poziții privind un tratat de pace între Rusia și Japonia, relatează REUTERS, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

În cadrul unei conferințe de presă cu ministrul de externe japonez Fumio Kishida, la Moscova, Lavrov a declarat de asemenea că sistemul SUA de apărare antirachetă în regiunea Asia Pacific prezintă o amenințare.

La rîndul său, ministrul de externe japonez Fumio Kishida a declarat că este important să se soluționeze problema insulelor disputate și să se continue discuțiile cu Moscova.

O dispută în legătură cu patru insule deținute de Rusia și revendicate de Japonia, numite Teritoriile de Nord în Japonia și Kurile de Sud în Rusia, a împiedicat cele două țări să încheie un tratat de pace după cel De-al Doilea Război Mondial, ceea ce a dus la o tensionare a relațiilor între cele două state.

(Editor M. Jantovan)

img16009645

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!