ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria capitalei a instalat un sistem de monitorizare video în parcul „Valea Morilor”

15:03 | 04.01.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 4 ian. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău a instalat 16 camere de supraveghere video în parcul „Valea Morilor”, pentru a asigura securitatea cetățenilor și a preveni acțiunile de vandalism, informează MOLDPRES.

Viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, a menționat astăzi, în cadrul evenimentului de dare în exploatare a sistemului de monitorizare, că din cele 16 camere instalate două sînt mobile și au funcția de a cuprinde unghiurile îndepărtate din zonele parcului.

„Camerele instalate vor monitoriza în proporție de 95 la sută din teritoriul parcului, fapt ce va contribui la prevenirea acțiunilor de vandalism și intervenția rapidă a echipelor speciale în caz de situații excepționale. Costul instalării acestora se ridică la aproximativ 480 de mii de lei. La prima etapă, monitorizarea va fi făcută de către angajații de la „Spații Verzi”, însă preconizăm și poliția să aibă acces în timp real la acest sistem, pentru a reduce termenul de intervenție”, a spus Grozavu.

Sistemul de monitorizare oferă posibilitatea de vizionare a 60 de cadre pe secundă în formatul full HD. De asemenea, camerele au un grad înalt de vizibilitate și vor funcționa atît ziua, cît și noaptea. Autoritățile municipale planifică în viitor să instaleze astfel de sisteme de monitorizare în toate spațiile verzi și zonele de agrement din capitală.

Pe parcursul anului 2016, în parcul „Valea Morilor” de mai multe ori au fost smulse băncile și urnele și aruncate în lac. În urma acestor incidente, autoritățile au luat decizia să instaleze un sistem de supraveghere video pentru a preveni astfel de acțiuni ale cetățenilor. În același an, municipalitatea a efectuat mai multe lucrări de reparație în parc precum asfaltarea pistelor pentru bicicliști și a aleilor, reconstrucția cascadei, amenajarea plajei ș.a.

(Reporter P. Beregoi, editor L. Alcază)

img17000075

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!