ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judeţul Prahova a susţinut un nou proiect de investiţie în raionul Hînceşti

15:49 | 17.01.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 17 ian. /MOLDPRES/. Sala de  şedinţe „Constantin Stere” a fost inaugurată recent în incinta Consiliului raional  Hînceşti. Localul a fost renovat şi  amenajat de autorităţile locale  cu susţinerea Consiliului judeţean Prahova (România), comunică MOLDPRES.

Cu prilejul inaugurării sălii, la Hînceşti s-a aflat o delegaţie de la  Prahova, condusă  de vicepreşedintele  Consiliului judeţean,  Ludmila  Sfîrloagă.  Totodată, delegaţia din România  a participat  la un şir  de evenimente  în contextul Zilei  Naţionale a Culturii, cînd a fost omagiat poetul  Mihai  Eminescu.

Investiţia  de la Consiliul raional  Hînceşti  face  parte dintr-o colaborare  mai  extinsă  cu administraţia  din Prahova. Astfel, la sfîrşitul anului trecut, cu suportul partenerilor din România   a  fost inaugurată  după  reabilitare Biblioteca publică  raională „Antonie  Plămădeală”.

„Vedem rezultatele unei colaborări fructuoase  cu partenerii din judeţul  Prahova, care reprezintă un adevărat ajutor  frăţesc. Împreună am reuşit să renovăm o bibliotecă cu istorie şi merite care va continua să consolideze bazele spiritualităţii şi instruirii hînceştenilor”, a menţionat preşedintele raionului Hînceşti, Ghenadie Buza.

“Prahova iubeşte Basarabia. O dovadă este faptul că toate proiectele de susţinere a partenerilor de peste Prut întotdeauna sînt votate în unanimitate, iar pe lîngă Hînceşti avem multe programe comune şi relaţii de înfrăţire în R.  Moldova”,  a punctat Ludmila Sfîrloagă, vicepreşedintele Consiliului judeţean Prahova.

În prezent,  judeţul  Prahova are stabilite relaţii de  cooperare cu raioanele Hînceşti, Cimişlia, Leova, Basarabeasca  şi Călăraşi.

(Reporter L.  Grubîi,  editor M.  Jantovan)  

img17000364

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!