ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va semna un acord cu Turcia în domeniul securității sociale

12:11 | 19.01.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. La Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei (MMPSF) s-au desfășurat ultimele negocieri moldo-turce pe marginea proiectului de acord în domeniul securității sociale între cele două state, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al MMPSF, acordul negociat va oferi posibilitate persoanelor, care au muncit sau sînt domiciliate pe teritoriul R. Moldova sau al Turciei să beneficieze de pensie conform legislației celor două state în care au activat.

Documentul prevede acordarea pensiilor pentru limita de vîrstă, pensiilor de urmaş, pensiilor de invaliditate determinată de boli obișnuite, pensiilor şi indemnizaţiilor de invaliditate determinată de accidente de muncă și boli profesionale. De asemenea, vor fi acordate prestații pentru incapacitate temporară de muncă determinată de boli obișnuite sau accidente în afara muncii, prestații pentru incapacitate temporară de muncă determinată de boli profesionale sau accidente de muncă, prestații de maternitate, ajutoare materiale de deces și de șomaj.

Acordul va fi semnat anul acesta. În prezent, R. Moldova are semnate 12 acorduri bilaterale în domeniul securităţii sociale - cu România, Portugalia, Bulgaria, Luxemburg, Austria, Estonia, Cehia, Polonia, Ungaria, Belgia, Lituania și Germania.

(Reporter P. Beregoi, editor M. Jantovan)

img17000430

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!