ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Comrat va da în perioada de încălzire bani în loc de lemne de foc

16:10 | 19.01.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/.  Primăria municipiului Comrat va introduce plăţi ce vor compensa cheltuielile pentru agent termic ale  cetăţenilor defavorizaţi.  Despre aceasta a declarat ieri presei locale primarul oraşului, Serghei Anastasov, transmite MOLDPRES.

Compensaţiile vor înlocui  eliberarea gratuită a lemnelor de  foc, precum se practica pînă în prezent  la Primăria Comrat. Potrivit lui Anastasov, autorităţile municipale intenţionează pe viitor să susţină nu doar orăşenii care îşi încălzesc locuinţele cu sobe, ci şi pe  acei care folosesc  cazane ce funcţionează cu gaze naturale.

„Vrem să ajutăm şi persoanele în etate, casele  cărora sînt  gazificate, de aceea  în sezonul rece vom da bani în loc de lemne. În acelaşi timp, copacii de pe teritoriul municipiului ce urmează să fie tăiaţi vor fi distribuiţi familiilor aflate  în deosebită dificultate”, a relatat Serghei Anastasov, citat de gagauzinfo.md.

Primarul de Comrat a  menţionat că în urma acestei reforme de asistenţă socială administraţia municipiului va putea susţine  pe timp de iarnă circa patru sute de  orăşeni, în loc de cei 70 care folosesc lemne pentru încălzire.

„Oamenii vor decide de sine stătător ce fac cu banii – achită factura la gaz sau îşi cumpără lemne”, a subliniat Anastasov.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17000436

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!