ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasada Ungariei a marcat 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo-maghiare

12:36 | 20.01.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. Ambasada Ungariei a marcat ieri seară în incinta Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici” 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Ungaria şi Republica Moldova, informează MOLDPRES.

La eveniment au participat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în R. Moldova, Mátyás Szilágyi, viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Lilian Darii, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Chişinău.

Solicitat de MOLDPRES, Ambasadorul Mátyás Szilágyi a menţionat că ţara sa apreciază înalt succesele obţinute de R. Moldova după declararea Independenţei în domeniul economic, politic, social şi cultural, şi în mod special cele înregistrate odată cu semnarea Acordului de Asociere şi Liber Schimb cu Uniunea Europeană.

Potrivit oficialului, Ungaria sprijină în mod consecvent R. Moldova în parcursul ei european, în consolidarea democraţiei şi a statului de drept.

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Lilian Darii, a subliniat că în aceşti 25 de ani, Ungaria a devenit un prieten adevărat al ţării noastre. „Sînt sigur că putem conta şi mai departe pe sprijinul Ungariei în realizarea obiectivelor trasate de noi”, a accentuat Lilian Darii.

În cadrul evenimentului a avut loc ceremonia de lansare a plicurilor aniversare şi a plicurilor cu obliterare specială, emise cu ocazia aniversării a 25-a a stabilirii relaţiilor diplomatice între Ungaria şi R. Moldova. Apoi, cu ocazia Zilei Culturii Maghiare, în Sala Mare a Filarmonicii a urmat recitalul de pian Kodaly şi Bartok în cheia jazz, interpretat de Norbert Kael.

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Ungaria au fost stabilite la 16 ianuarie 1992.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img17000461

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!