ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mandatele administratorilor temporari ai băncii comerciale Moldindconbank, au fost prelungite

11:05 | 21.01.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 21 ian. /MOLDPRES/. Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis să prelungească pe o perioadă de încă trei luni mandatele administratorilor temporari ai Moldindconbank. Excepție face mandatul lui Nicolae Dorin, președinte al Asociației Băncilor din Moldova. Termenul pe care i l-a acordat această organizație pentru cumularea funcției de administrator temporar cu competențe de membru al Consiliului băncii a expirat și nu poate fi prelungit, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al BNM precizează că o altă persoană în locul lui Nicolae Dorin va fi desemnată în perioada următoare.

Administratorii temporari au fost numiți în cadrul regimului de intervenție timpurie la Moldindconbank. BNM a blocat, pe 20 octombrie 2016, un grup de acționari ai Moldindconbank, care acționează concertat, prin achiziționarea anterioară și deținerea unei cote substanțiale în capitalul social al băncii, în mărime de 63,89 la sută, fără permisiunea prealabilă scrisă a BNM, încălcînd astfel prevederile Legii instituțiilor financiare. Mandatele unor membri ai organelor de conducere a băncii comerciale au încetat de la această dată.

Ca urmare, exercițiul dreptului de vot, de convocare și desfășurare a adunării generale a acționarilor, al dreptului de a introduce chestiuni în ordinea de zi, al dreptului de a propune candidați pentru membrii consiliului societății, ai organului executiv și ai comisiei de cenzori a băncii, al dreptului de a primi dividende, a fost suspendat.

Banca Națională mai anunță că Moldindconbank activează în regim normal și prestează toate serviciile, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontări.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img17000495

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!