ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cele șapte puncte de trecere a frontierei cu România și-au reluat activitatea

12:54 | 22.01.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 22 ian. /MOLDPRES/. Cele șapte puncte de trecere a frontierei cu România, care au fost închise astăzi pentru aproximativ o oră, și-au reluat activitatea, după ce autoritățile române au recurs la procesarea manuală a datelor, metodă, care presupune însă extinderea timpului de așteptare la frontieră, informează MOLDPRES.

Este vorba de punctele de trecere ”Leușeni”, ”Sculeni”, ”Ungheni”, ”Costești”, ”Lipcani”, ”Cahul” și ”Giurgiulești”, care și-au sistat la ora 10.00 activitatea pe partea română, din cauza unor defecțiuni tehnice a bazei de date a autorităților de frontieră din România.  

De asemenea, nu este autorizată trecerea frontierei pentru trenurile de pe linia ”Chișinău-Socola” și ”Ungheni-Iași”. 

Serviciul Vamal recomandă participanților la traficul transfrontalier, care nu dețin cetățenia UE, să evite temporar traversarea frontierei cu România.

(Reporter A. Mardare, editor L. Alcază)

img17000512

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!