ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Experți în domeniul dezvoltării afacerilor vor obține, în premieră, certificare internațională

12:45 | 23.01.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 23 ian. /MOLDPRES/. Experți în domeniul dezvoltării afacerilor din Republica Moldova vor obține certificatul CMC – Certified Management Consultant, recunoscut pe plan internațional, conform standardelor europene EN 16114. Astăzi a fost dat start cursurilor, la care participă specialiști din Chişinău şi Tiraspol. Proiectul este realizat sub egida Programului finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD, informează MOLDPRES.

Ofițerul de comunicare și media al Programului, Irina Perciun, precizează că certificarea internațională a consultanților în business reprezintă trecerea la un nivel nou, mai calitativ, pentru piața locală de consultanță. Beneficiari direcți ai serviciilor prestate de acești specialiști vor fi companiile locale, care își vor îmbunătăți competitivitatea prin implementarea practicilor internaționale de management al întreprinderii.

„La instruiri participă specialiști din comunitățile de pe ambele maluri ale rîului Nistru, ceea ce contribuie direct la stabilirea unor relații între ei și, respectiv, la consolidarea încrederii”, a menționat Andrei Darie, managerul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”.

La curs participă 20 de persoane, cîte zece de pe fiecare mal al Nistrului, selectați prin concurs deschis. Examenul pentru obținerea certificatului EN 16114 va fi susținut în fața unei comisii internaționale.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img17000529

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!