ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MTS a anunțat soluția de remunerare a celor mai buni olimpici moldoveni

15:39 | 23.01.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 23 ian. /MOLDPRES/. Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) a făcut publică modalitatea de remunerare a celor mai buni performeri moldoveni la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (2016, Brazilia), blocată un timp de cazul de dopaj al lui Serghei Tarnovschi, relatează MOLDPRES. 

"Am propus un proiect de hotărîre în care să existe anumite rezerve în cazul lui Tarnovschi. Și anume, punctul doi în care se specifică următoarele: se suspendă executarea prezentei hotărîri în privinţa premierii sportivului Serghei Tarnovschi şi a antrenorului Viktor Reneiski pînă la decizia finală a federaţiei internaţionale de profil emisă în favoarea sportivului", a spus ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubco.

"Noi nu am încălcat nici un termen. Hotărîrea se consumă atunci cînd statul sau Guvernul Republicii Moldova îşi onorează angajamentele financiare în raport cu sportivii. Sîntem interesați ca acest proces să fie încheiat", a precizat oficialul.

La Olimpiada de la Rio de Janeiro, Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de bronz în proba de canoe simplu pe distanţa de o mie de metri. Însă, ulterior, sportivul de origine ucraineană a fost depistat pozitiv în urma unui test antidoping. Decizia finală de retragere a distincţiei olimpice încă nu a fost luată. 

Atleta Zalina Marghieva și halterofilul Alexandru Şpac s-au clasat pe locurile cinci la Olimpiadă. Halterofilul Sergiu Cechir a ocupat locul șase. Conform Hotărîrii Guvernului, făcută publică în ajunul deplasării la Jocurile Olimpice, sînt remunerați sportivii clasați în Top-8.  

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17000534

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!