ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Andy Murray şi Angelique Kerber au fost eliminați la Australian Open

16:29 | 23.01.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 23 ian. /MOLDPRES/. Liderii mondiali Andy Murray şi Angelique Kerber au fost eliminaţi în optimile de finală ale primului turneu de Mare Şlem din acest an, Australian Open, relatează MOLDPRES. 

Andy Murray a pierdut partida cu germanul Mischa Zverev, scor 7-5, 5-7, 6-2, 6-4. Pînă acum Zverev, care ocupă locul 50 în clasamentul mondial, nu a depăşit niciodată turul trei al competiţiei.

În sferturi, Zverev îl va întîlni pe Roger Federer. Tenismanul elveţian l-a învins în cinci seturi pe japonezul Kei Nishikori, 6-7, 6-4, 6-1, 4-6, 6-3. Jucătorul din Țara Cantoanelor a obținut a 200-a victorie din carieră în fața unui jucător din Top-10 ATP. El va disputa al 13-lea său sfert de finală la Melbourne și al 49-lea în turneele de Mare Șlem. 

La feminin, americanca Coco Vandeweghe a reuşit să treacă de principala favorită şi deţinătoarea titlului, Angelique Kerber (Germania). Vandeweghe a dominat practic la toate capitolele şi a obţinut victoria cu 6-2, 6-3 într-o oră şi 8 minute. În etapa următoare, Coco Vandeweghe va juca cu Garbine Muguruza. Cap de serie numărul 7, jucătoarea din Spania a cîştigat cu acelaşi scor 6-2, 6-3 meciul cu românca Sorana Cîrstea. 

Înfrîngerile suferite de Andy Murray, Angelique Kerber și eșecul anterior al lui Novak Djokovici în runda inaugurală sînt considerate de experți cele mai mari surprize înregistrate la turneu pînă în prezent.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17000535

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!