ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MMPSF a promovat 50 de acte legislative în decursul unui an de activitate

14:11 | 24.01.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș, a prezentat astăzi raportul de activitate la un an de învestirea sa în funcție, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al MMPSF, în decursul unui an ministerul a promovat 50 de acte legislative, iar alte 37 de proiecte sînt în proces de elaborare și promovare. Printre acestea se numără politici ce vizează copii în situație de risc, victimele violenței în familie, problemele demografice, persoanele cu dizabilități, acordarea ajutorului social, persoanele în etate, salariații, cetățenii care au avut de suferit în urma catastrofei de la Cernobîl, indemnizațiile adresate familiilor cu copii, precum și concediu paternal.

Potrivit ministrului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș, realizarea cea mai  importantă a fost prevenirea ruinării sistemului de pensii, prin înfăptuirea noii reforme. De asemenea, a fost majorat salariul în sectorul real și indemnizațiile familiilor cu copii, au fost indexate pensiile cu 10,1% și îmbunătățite serviciile sociale. „Să-ți dorești reforme radicale așa cum a fost reforma sistemului de pensii este insuficient, a fost nevoie de voință politică. Sînt mîndră că am reușit să convingem colegii din Guvern și cei din Parlament că această reformă trebuie promovată acum, fiind una necesară și inevitabilă”, se menționează într-un comunicat al instituției.

Totodată, ministrul a precizat că este conștientă de faptul că toate aceste acțiuni „nu sînt îndeajuns pentru a schimba situația socială în țară, deoarece problemele și necesitățile oamenilor sînt mult mai mari, de aceea va elabora și promova politici noi în acest domeniu”.

Guvernul Filip a fost învestit pe data de 20 ianuarie 2016, cu votul a 57 de deputați.

(Reporter P. Beregoi, editor M. Jantovan)

img17000561

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!