ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Donald Trump a fost invitat să susțină un discurs în Congres la 28 februarie

19:26 | 24.01.2017 Categorie: Externe

Washington, 24 ian. /MOLDPRES/. Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Paul Ryan, a anunțat marți că l-a invitat pe președintele republican Donald Trump să susțină un discurs în Congres la 28 februarie, transmite AFP, preluată de AGERPRES și MOLDPRES.

Invitația este tradițională pentru președinții nou-instalați de la Ronald Reagan în 1981. Donald Trump va susține acest discurs în fața tuturor membrilor Camerei Reprezentanților și Senatului.

"Astăzi l-am invitat pe președintele Trump să se exprime în cadrul unei sesiuni comune a Congresului la 28 februarie", a declarat Paul Ryan în cadrul unei conferințe de presă la Capitoliu. "Va fi ocazia pentru cetățeni și reprezentanții lor să îl audă direct pe președinte cum își descrie viziunea și programul nostru comun. Este un program ambițios", a adăugat el.

Acest discurs de început de an ar putea lua alura unui discurs privind starea Uniunii, alocuțiune solemnă susținută în fiecare an de președinții americani în Congres și care servește ca ocazie de transmitere a priorităților administrației.

Pentru prima dată după 2006, Partidul Republican controlează atît cele două camere ale Congresului, cît și Casa Albă, deschizînd calea pentru numeroase reforme conservatoare în diverse domenii, printre care cel fiscal și cel al sănătății.

(Editor M. Jantovan)

img17000572

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!