ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile găgăuze s-au angajat să finanţeze construcţia Spitalului din Ceadîr-Lunga

13:51 | 25.01.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Executivul UTA Gagauz-Yeri va aloca 3,5 milioane de lei pentru finalizarea  construcţiei unui bloc nou al Spitalului raional din Ceadîr-Lunga. Despre aceasta a declarat ieri başcanul Irina Vlah, după ce a vizitat instituţia medicală, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al administraţiei de la Comrat.

Lucrările în blocul unde urmează să fie deschise secţiile de neurologie şi terapie au fost suspendate cîţiva ani în urmă. Asta după ce în 2012 fundaţia caritabilă “Gloria” din Germania a alocat suma de cinci milioane de lei, din contul căreia a fost efectuată cea mai mare parte din lucrări. În prezent, Secţia de neurologie activează într-o clădire învechită şi avariată.

Başcanul Irina Vlah a dat asigurări că în luna februarie va fi transferată prima tranşă în sumă de 3,5 milioane de lei. “Restul mijloacelor necesare le vom căuta din alte surse”, a precizat Vlah.

La rîndul lor, reprezentanţii întreprinderii care execută lucrările de construcţie au afirmat că “dacă finanţarea va fi efectuată fără întreruperi, atunci noul bloc al Spitalului de la Ceadîr-Lunga va fi dat în folosinţă peste 3-4 luni”.

Reconstrucţia principalei instituţii medicale din raionul Ceadîr-Lunga a demarat în anul 2013. Bugetul lucrărilor a fost estimat atunci la 15 milioane de lei, din care a fost identificată doar suma de cinci milioane de lei, oferită de partenerii germani. Ulterior, construcţia blocului planificat a fost stopată.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img17000592

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!