ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Federația de Box din Moldova i-a omagiat pe cei mai buni sportivi

17:11 | 25.01.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Federația de Box din Moldova (FBM) i-a omagiat astăzi, într-un cadru festiv, pe laureații anului 2016, relatează MOLDPRES.

Cel mai bun pugilist la categoria de vîrstă pînă la 14 ani a fost nominalizat Vladislav Gudz din Tiraspol, campion european de elevi.

Cel mai bun boxer la categoria de vîrstă pînă la 16 ani a fost desemnat Constantin Ursu din Chișinău, vice-campion european.

La categoria de vîrstă (17-18 ani) cel mai bun a fost declarat Egor Bejenaru din Grimăncăuți (Briceni), medaliat cu bronz la Campionatul European.  

La categoria de vîrstă seniori, cel mai bun în opinia experților, a fost maestrul sportului de clasă internațională Vasile Belous din Grimăncăuți (Briceni), medaliat cu bronz la turneul olimpic de calificare de la Samsun (Turcia).

Cel mai bun antrenor a fost numit Petru Caduc din Grimăncăuți (Briceni), iar cel mai bun arbitru – Anatol Caigorodov (Chișinău).

”Pentru prima dată cu începere din anul 1996 n-am avut nici un boxer calificat la Jocurile Olimpice. Părerea mea este că am fost defavorizați în cîteva meciuri importante de arbitraj. Precum știți, Federația Internațională de Box a luat un șir de măsuri drastice pentru ca pe viitor să nu mai fie semnalate cazuri de subiectivism și rezultate trucate”, a declarat pentru agenție antrenorul emerit Petru Caduc.

Președintele FBM, Vasile Chirtoca, a declarat că, în primul rînd, trebuie susținuți antrenorii. ”Dacă dorim să avem pe viitor performanțe notabile pe arena internațională trebuie să acordăm, mai întîi, atenție sporită muncii antrenorilor, să-i stimulăm. Ei sînt adevărați entuziaști”, a spus oficialul.

Federația a oferit laureaților diplome, cadouri și prime. Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, originar din Grimăncăuți, care e medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (China, 2008), campion european (Ankara, 2011).

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17000605

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!