ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Estonia va susţine crearea unei agropensiuni în nordul R.Moldova

12:32 | 01.02.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) a anunţat un concurs pentru cel mai bun plan de afaceri în vederea creării unei agropensiuni. Iniţiativa a fost lansată în cadrul unui  seminar de specialitate susţinut de un grup de experţi din Estonia care se află, în perioada 30 ianuarie - 3 februarie în zona de nord a R. Moldova, comunică MOLDPRES.

Crearea agropensiunii face parte dintr-un proiect de dezvoltare a turismului rural sustenabil în Regiunea de Dezvoltare Nord din R. Moldova, implementat de ADR Nord şi finanţat de Guvernul de la Tallinn prin Asistenţa Oficială pentru dezvoltare şi ajutor umanitar din Estonia.

Experţii estonieni au planificat întruniri de lucru la Bălţi, Edineţ, Ocniţa şi Soroca. Ei prezintă autorităţilor locale, reprezentanţilor mediului de afaceri şi societăţii civile programe menite să contribuie la dezvoltarea turismului rural, exemplificînd prin practici de succes în domeniu.

„Ajutorul pe care îl oferă Estonia ne va permite să selectăm cîteva business-planuri de dezvoltare a turismului rural în regiunea noastră. Este un pas care, în perioada următoare, ne va determina să identificăm noi investiții. Proiectele de dezvoltare a turismului sînt dificile și costisitoare, dar este important că noi deja avem o viziune clară în acest domeniu”, a menționat directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Proiectul „Suport în dezvoltarea turismului rural sustenabil în Regiunea de Dezvoltare Nord, R. Moldova”, în valoare de 15 mii de euro, a fost lansat la sfîrșitul anului trecut. Tot atunci a fost prezentat şi Programul regional sectorial în domeniul sporirii atractivităţii turistice, aprobat la 18 ianuarie curent de membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img17000799

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!