ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost inaugurată cea de-a XVI-a ediţie a Expoziţiei naţionale „Fabricat în Moldova”

14:29 | 01.02.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. La Centrul „Moldexpo” a fost inaugurată astăzi Expoziţia naţională „Fabricat în Moldova” cu sloganul „Prin calitate spre competitivitate”. Manifestarea expozițională, care se va desfăşura pînă pe 5 februarie, este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Prezent la deschidere, prim-ministrul Pavel Filip a subliniat că „Fabricat în Moldova” este un eveniment important pentru toţi şi, în primul rînd, pentru Guvernul Republicii Moldova. ”Expoziția este deja la cea de-a XVI-a ediţie şi din an în an avem tot mai mulţi participanţi”, a spus premierul. 

La rîndul său, Sergiu Harea, preşedinte al CCI, a informat că anul acesta şi-au expus produsele peste 350 de agenţi economici din diferite ramuri ale economici naţionale: industria alimentară, ramura vitivinicolă, industria mobilei, industria uşoară etc., precum şi meşteri populari.

De asemenea, la expoziţie sînt prezentate 15 standuri colective ale raioanelor: Leova, Rîşcani, Anenii Noi, Ialoveni, Cimişlia, Criuleni, Nisporeni, Rezina, Hînceşti, Floreşti, Ungheni, Făleşti, Călăraşi, precum şi UTA Găgăuzia şi ale întreprinderilor din regiunea  transnistreană, a menţionat sursa citată.

„În premieră, la ediţia din anul curent, participă companii mixte, membre ale Camerei de Comerţ moldo-italiene, iar cu genericul „Fabricat la Iaşi”, participă şi companii din România. Evenimentul „Fabricat la Iaşi” se desfăşoară  în urma participării întreprinderilor din Republica Moldova, în luna noiembrie 2016, la Expoziţia „Fabricat în Moldova”, desfăşurată la Iaşi, a mai subliniat Sergiu Harea.

Programul adiţional al expoziţiei include şi patru forumuri economice bilaterale: moldo-rus, moldo-român, moldo-belarus şi moldo-austriac. De asemenea, în aceeaşi perioadă vor avea loc mai multe conferinţe, mese rotunde şi seminare.

(Reporter A. Mardare, editor L. Alcază)

img17000808

img17000808

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!