ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei boxeri moldoveni au devenit premianți la turneul internațional ”Bocskai Istvan Memorial”

13:05 | 10.02.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 10 feb. /MOLDPRES/. Boxerii moldoveni Mihail Cvasiuc (60 kg), Dumitru Galagoț (64 kg) și Alexei Zavatin (plus 91 kg) și-au asigurat ieri medaliile de bronz la turneul internațional ”Bocskai Istvan Memorial”, care se desfășoară la Debrecen (Ungaria), relatează MOLDPRES.

Toți au obținut cîte două victorii și astăzi vor lupta pentru calificarea în finala competiției.

Mihail Cvasiuc va boxa cu reprezentantul Ucrainei. Dumitru Galagoț se va duela cu campionul Belarusului, iar Alexei Zavatin – cu solul Croației.

Vasile Belous (69 kg) a repurtat victorie în runda inaugurală, iar în cea de-a doua a fost declarat învins de reprezentantul Chinei, care potrivit antrenorului Petru Caduc a încălcat regulamentul lovind de două după comanda ”Stop!”. Delegația moldovenească a depus un protest pe marginea acestui eveniment, dar el nu a fost acceptat.

În primele meciuri disputate au suferit înfrîngeri Veaceslav Gojan (56 kg) și Victor Carapcevschi (75 kg).

”Participăm tradițional la acest turneu valoros. El este inclus anual în planul de pregătiri pentru Campionatele Europene și Mondiale, Jocurile Olimpice. Organizarea și desfășurarea turneului corespund tuturor rigorilor internaționale. Acestea sînt motivele care ne determină să concurăm cu regularitate la acest memorial”, a declarat pentru agenție în ajunul deplasării tehnicianul Petru Caduc.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, medaliat olimpic cu bronz la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011).

Turneul ”Bocskai Istvan Memorial” se desfășoară a 61-a oară.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17001110

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!