ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O fundaţie caritabilă internaţională va susţine autorităţile găgăuze în promovarea drepturilor copiilor

15:22 | 14.02.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 14 feb. /MOLDPRES/. Executivul UTA Gagauz-Yeri a semnat astăzi un Acord de colaborare cu Fundaţia internaţională de binefacere pentru copii „Lumos Foundation”. Organizaţia a realizat mai multe proiecte sociale în R. Moldova şi intenţionează să-şi extindă activitatea şi în autonomia găgăuză, comunică MOLDPRES.

Potrivit acordului, autorităţile de la Comrat şi reprezentanţii Misiunii Fundaţiei în ţara noastră şi-au propus să creeze „o hartă socială a regiuni, propunînd un plan de acţiuni pentru îmbunătăţirea vieţii, odihnei şi educaţiei celor 20 de mii de tineri, înregistraţi  în şcolile, grădiniţele, internatele, centrele sociale din autonomie”.

„Planificăm să examinăm toate domeniile unde participă copiii, astfel încît să avem o imagine exactă privind condiţiile de existenţă pentru a elabora propunerile necesare de redresare a situaţiilor critice”, a menţionat la ceremonia de semnare a documentului viceguvernatorul pentru probleme sociale, Olesea Tanasoglo, citată de gagauzinfo.md.

La rîndul său, Domnica Gînu, manager al Fundaţiei Lumos, a punctat principalele obiective ale proiectului comun. „Avem o mare experienţă în promovarea drepturilor copiilor, care de multe ori sînt protejaţi doar formal. Ne axăm activitatea pe standarde internaţionale şi sperăm să avem parteneri de nădejde în UTA Gagauz-Yeri”, a specificat Domnica Gînu.

Lumos Foundation este o organizaţie caritabilă pentru copii instituită de  J. K. Rowling, celebra autoare a romanelor despre Harry Potter. Fundaţia dezvoltă mai multe programe sociale pentru copii, prin reprezentanţele ce le are, în ţări din Europa, Asia şi America. În R. Moldova Fundaţia Lumos este prezentă al nouălea an.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17001204

img17001204

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!