ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat Planul manifestațiilor dedicate comemorării a 25 de ani de la începutul acțiunilor de luptă pe Nistru

15:28 | 15.02.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de astăzi Planul manifestărilor dedicate comemorării a 25 de ani de la începutul acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova (1991-1992). Prin aceeași decizie, a fost instituită o Comisie guvernamentală pentru organizarea și desfășurarea manifestărilor, informează MOLDPRES.

Potrivit hotărîrii, în fiecare localitate urmează să fie organizate activități dedicate comemorării a 25 de ani de la începutul acțiunilor de luptă în 1991 și desfășurate servicii divine în locașurile sfinte din țară. De asemenea, se preconizează organizarea Marșului Memoriei pe străzile municipiului Chișinău, pornind de la Piața Marii Adunări Naționale și pînă la Complexul memorial ”Eternitate”.

Planul include și desfăşurarea mitingului de comemorare a eroilor căzuţi în acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova (1991-1992) şi depunerea de flori la monumentul “Maica îndurerată” din cadrul Complexului memorial “Eternitate”. La sediul Serviciului de Informații și Securitate urmează să fie inaugurat monumentul ”Eroilor organelor securității”. Va fi desfăşurată acţiunea „Flacăra memoriei” la monumentul “Maica îndurerată” din cadrul Complexului memorial “Eternitate”. În total, Planul include 32 de acțiuni. 

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!