ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Stadionul central din oraşul Ungheni va fi modernizat cu susţinerea UE

16:05 | 16.02.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/.  Două terenuri de sport din oraşul Ungheni urmează să fie dotate pînă la finele anului curent cu echipamente moderne, conform standardelor internaţionale. Lucrările de amenajare fac parte dintr-un proiect transfrontalier, finanţat de Uniunea Europeană, comunică MOLDPRES.

”Vor fi amenajate terenuri de tenis, volei și minifotbal pe teritoriul Stadionului central din orașul Ungheni. Acestea vor fi accesibile pentru toți amatorii de sport”,  a explicat Eduard Balan, viceprimarul orașului.

Înţelegerea privind stadionul din Ungheni se înscrie într-un Acord de Grant în cadrul Programului de cooperare teritorială al Parteneriatului estic R. Moldova-Ucraina, la care participă 16 localităţi transfrontaliere din aceste state. Partenerul oraşului Ungheni este localitatea Novoselitsya din regiunea Cernăuţi.

Totodată, proiectul de la Ungheni va contribui şi la implementarea conceptului „Sportul pentru toţi”, prevăzut de Strategia de dezvoltare a culturii fizice şi sportului în R. Moldova pentru perioada 2013-2020.

”Este un proiect interesant și important pentru orașul Ungheni. Tinerii sportivi și antrenorii acestora vor beneficia de un spațiu amenajat pentru realizarea obiectivelor de sporire a performanțelor. Pe de altă parte, competițiile transfrontaliere care se vor desfășura aici vor susţine relaţiile de cooperare  între partenerii din Ungheni și Novoselitsya”,  a relevat primarul oraşului Ungheni, Alexandru Ambros.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17001285

img17001285

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!