ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În satul Costești, raionul Ialoveni va fi construit un Complex Turistic Sportiv

18:17 | 20.02.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. În satul Costești din raionul Ialoveni va începe în anul curent construcția unui Complex Turistic Sportiv.  Acest proiect de dezvoltare regională a fost pus în discuție, astăzi, în cadrul întrevederii dintre reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Agenției de Dezvoltare Regională Centru cu reprezentanții Consiliului raional și Primăriei Ialoveni, informează MOLDPRES. 

Serviciul de presă al MDRC a precizat că, potrivit reprezentanților ADR Centru, în cadrul proiectului vor fi executate lucrări de amenajare a teritoriului, 1500 de locuri disponibile pentru spectatori, cu acoperiș, piste de alergare, spațiu pentru antrenamente, teren de sport cu suprafața de 105x68 metri, parcare pentru turiști, rețea de apeduct și canalizare. 

"Este un proiect ambițios ce își propune să sporească numărul de vizitatori în zona Complexului Turistic Sportiv, fapt ce va genera dezvoltarea economică a regiunii prin prestarea serviciilor de turism. De asemenea, aici vor putea fi organizate competiții sportive locale, regionale și naționale, iar  tinerii sportivi din localitățile învecinate și întreg centrul Republicii Moldova, vor beneficia de condiții mai bune pentru pregătire", a subliniat directorul ADR Centru, Viorel Jardan, în cadrul discuțiilor. 

Pentru acest proiect Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat din Fondul Național de Dezvoltare Regională suma de 2,5 milioane lei din totalul de 22,5 milioane lei, solicitați pentru realizarea proiectului. 

Tot la întrevederea de astăzi, cei prezenți au discutat detalii cu privire la demararea lucrărilor în cadrul proiectului regional „Apeduct magistral pentru localitatea Bardar, Ruseștii Noi (etapa II) și rețele de canalizare pentru or. Ialoveni". Așteptările autorităților urmăresc îmbunătățirea sănătății populației din localitățile partenere prin sporirea accesului  la apă potabilă de calitate. De asemenea, obiectivul este de a dezvolta capacitățile actorilor locali relevanți pentru a lucra împreună la integrare, standardizare și raționalizarea gestionării alimentării cu apă potabilă în raionul Ialoveni.

Pentru anul 2017 din Fondul Național de Dezvoltare Regională au fost alocați 2,5 mln lei din totalul de 30 mln solicitate pentru realizarea proiectului. 

(Reporter A. Mardare, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!