ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de joi, 23 februarie 2017

18:13 | 22.02.2017 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisia naţională pentru consultări şi negocieri colective se va întruni în şedinţă.

Ora 15.00, Casa Guvernului, et. I, Sala de şedinţe (intrarea din str. Puşkin).

***

Agenția de Intervenție şi Plăți pentru Agricultură (AIPA) organizează reuniunea de lansare a Proiectului Twinning “Consolidarea capacităților şi competențelor AIPA în vederea administrării măsurilor de sprijin în domeniul Dezvoltării Rurale conform normelor și standardelor UE”. 

Ora 8.00, Hotelul Jolly Alon, sala de conferințe (parter), str. Maria Cebotari, 37. 

***

Primăria municipiului Chişinău va convoca o şedinţă de lucru cu participarea consilierilor municipali, în cadrul proiectului „Eficienţa energetică şi izolarea termică a clădirilor publice din municipiul Chişinău”.

Ora 9.00, Sala de ședinţe a Primăriei Chişinău.

***

Consiliul municipal Chişinău se convoacă în şedinţă extraordinară.

Ora 10.00.

***

În zilele 23-24 februarie 2017, Centrul Sociologie și Psihologie Socială din cadrul Institutului de Cercetări Juridice și Politice, Academia de Științe a Moldovei, în colaborare cu Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova, organizează Conferința Științifică Internațională „Inegalități sociale în Republica Moldova. Premise ale constituirii clasei de mijloc”. La eveniment și-au confirmat participarea cercetătorii din România, Ucraina, Federația Rusă, Belarus, Kazahstan. 

Ora 10.00, Academia de Științe a Moldovei, Sala Mică, etajul 2, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, nr. 1.

***

Consiliul Concurenței invită la o ședință organizată cu Agenția Turismului a Republicii Moldova și reprezentanții pieței hoteliere. În cadrul evenimentului vor fi discutate subiecte privind activitatea structurilor de cazare în Republica Moldova și va avea loc semnarea Acordului de cooperare bilaterală între Consiliul Concurenţei şi Agenția Turismului a Republicii Moldova.

Ora 11.30, sediul Consiliul Concurenței, Sala de ședințe, etajul 1, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, nr. 73/1.

***

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) organizează şedinţa publică pe marginea proiectului Hotărîrii Consiliului de administraţie al ANRE privind modificarea şi completarea unor hotărîri (Metodologiilor de calculare, aprobare şi ajustare a tarifelor pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice şi a tarifelor reglementate de furnizare a energiei electrice, aprobate prin Hotărîrea Consiliului de administraţie al ANRE nr. 497 din 20.12.2012 și a Metodologiei de calculare și aplicare a tarifelor reglementate la gazele naturale, aprobată prin Hotărîrea Consiliului de administraţie al ANRE nr. 678 din 22.08.2014).

Ora 14.00, Hotel Jazz, sala de conferinţă, str. Vlaicu Pîrcălab 72 (vizavi de sediul ANRE).

***

Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri, în colaborare cu Ministerul Educației al Republicii Moldova, va organiza, un atelier de lucru privind prezentarea rezultatelor implementării proiectului privind activitățile de instruire în domeniul antreprenoriatului și angajării în cîmpul muncii în Republica Moldova.

Ora 14.00, „Summit Events and Conference Center”, Sala roşie, str. Tighina 49/3.

***

Ministrul Culturii Monica Babuc și ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, vor întreprinde o vizită de lucru la Sala cu Orgă pentru a vedea cum derulează lucrările de restaurare a edificiului, proiect realizat grație sprijinului financiar oferit din partea Guvernului României.

Ora 15.00.

*** 

Va avea loc Simpozionul ”Nina Josu: destin împlinit cu o filă de carte". 

Ora 15.00, Sala Mică a Academiei de Științe a Moldovei, bd. Stefan cel Mare și Sfînt nr. 1, et. II. 

***

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova va organiza o acțiune de protest împotriva creșterii costului serviciilor medicale.

Ora 9.30, scuarul din fața Ministerului Sănătății al Republicii Moldova.

***

În cadrul proiectului Educaţie Civică pentru Buna Înţelegere pe Ambele Maluri ale Nistrului va avea loc Conferinţa de evaluare a cadrelor didactice.

Ora 10.00, Centrul Educațional Pro Didactica, str. Armenească 13.

***

Victor Gurău, analist politic şi economic, director al Centrului de Analiză Strategică şi Monitorizare "Alternativa pentru Moldova" invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Devalizarea sistemului financiar - bancar și cel de asigurări, de la InvestPrivatBank pînă la Banca de Economii și mitologia "Furtului Miliardului" ca instrument politic de manipulare a opiniei publice”.

Ora 10.00, sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

În contextul celebrării a 25 de ani de cooperare dintre R. Moldova și SUA, va avea loc o întîlnire a studenților și profesorilor ULIM cu actualul ambasador al SUA în R. Moldova, James D. Pettit, prima ambasadoare a SUA în R. Moldova, Mary Pendleton, și cu primul ambasador al R. Moldova în SUA, Nicolae Țîu.

Ora 11.00, ULIM, Sala Mediatecii, et. 4.

***

Va avea loc inaugurarea expoziţiei eveniment ”Eugen Doga - Omul Mileniului”.

Ora 14.00, spaţiul expoziţional al Bibliotecii Naționale a R. Moldova.

***

În cadrul Cenaclului Ideal va avea loc o seară de creaţie a poetei Nina Slutu Soroceanu.

Ora 16.00, Biblioteca Națională a R. Moldova, Sala Alexe Rău.

***

Biblioteca Naţională a R. Moldova (BNRM) invită la vernisajul expoziţiei de grup  a artiştilor plastici din Moldova şi România: Vladimir Frumusachi, Leonid Popescu, Vasile Didic, Diana Şvitchi, Gutiera Prodan, Vasile Moşanu (Canada), Ioan Hultoană, Ecaterina Mihai, Rodica Olteanu, Paul Mecet.

Ora 18.00, Sala Alexe Rău a BNRM.

***

La Librăria din Centru va avea loc lansarea volumului de exigeză ”Sfîrșit de secol românesc” de Adrian Ciubotaru, apărut la Editura Știința.

Ora 18.15, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt nr.126.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!