ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații socialiști au înaintat o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății

12:21 | 24.02.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Deputații Partidului Socialiștilor au depus astăzi o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan, ca urmare a majorării tarifelor la unele servicii medicale pentru persoanele neasigurate, informează MOLDPRES.

Potrivit autorilor moţiunii, ministrul Sănătății s-ar face vinovat de majorarea prețurilor la serviciile medicale, fapt ce a generat mai multe nemulțumiri în societate. În același context, fracţiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova a solicitat audierea ministrului Sănătăţii în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, însă majoritatea deputaților nu au susținut inițiativa.

Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, a făcut astăzi, în cadrul unui briefing de presă, precizări ce țin de majorarea tarifelor la unele servicii medicale. Astfel, noile tarife nu vor afecta cetățenii care dețin poliță de asigurare medicală obligatorie (86 la sută din populația țării), ci doar persoanele, care nu o au. „Acest lucru s-a făcut pentru a motiva cetățenii neasigurați medical să-și cumpere polițele, dar și din considerentul că tarifele la serviciile medicale se ajustează odată la doi ani. Ultima dată prețurile au fost revizuite în anul 2011”, a spus Glavan.

Comisiile de profil și Biroul permanent al Legislativului urmează să stabilească în termen de 14 zile data examinării moțiunii.

(Reporter P. Beregoi, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!