ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A demarat a 22-a ediție a memorialului de box ”Pavel Lușcevschi”

09:48 | 25.02.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. Ediția a 22-a a memorialului de box ”Pavel Lușcevschi” a reunit anul curent boxeri din Ucraina, România, Republica Moldova și a demarat ieri la Casa de cultură din satul Grimăncăuți (Briceni), relatează MOLDPRES.

Victorii în meciurile disputate în gala inaugurală a turneului au repurtat Ion Stici (56 kg), Ahmed Cemortan (69 kg), ambii reprezentanți ai Școlii de profil din localitate, Radu Calamaru (Edineț, 56 kg), Nikolai Litvișenko (Ucraina, 56 kg), frații Nichitenco (56, respectiv, 60 kg), ambii din Chișinău, Iaroslav Mihalușko  (64 kg),  Artur Lașciuk (69 kg), Pavel Selezniov (69 kg), toți  din Ucraina, Andrian Buhaniuc (81 kg, Orhei), Andrei Sanjura (75 kg, Bălți).

La festivitatea de deschidere a fost prezent și a rostit o alocuțiune vicepreședintele raionului Briceni Anatol Caduc.

Pavel Lușcevschi a boxat în cariera sa cu campionii olimpici   Ghennadi Șatkov, Valeri Popencenko, iar după încheierea ei s-a consacrat antrenoratului pregătind la Clubul ”Dinamo” 56 de maeștri ai sportului. Printre ei figurează actualul președinte al Federației de Box din Moldova Vasile Chirtoca, antrenorii emeriți Petru Caduc,  Leonid Tomșa, boxerii Vasile Peata, Vasile Cernei, Valeriu Dolgov, Andrei Gușan. ”A fost un tehnician de excepție, de o corectitudine ieșită din comun. A fost un model pentru mine și m-am străduit întotdeauna să servesc cauzei boxului așa cum a făcut-o el”, a declarat pentru agenție Petru Caduc la inițiativa căruia se desfășoară turneul.

La edițiile precedente au participat mulți boxeri care s-au impus cu performanțe frumoase pe arena internațională: Vitalie Grușac, Veaceslav Gojan, originari din Grimăncăuți, medaliați  olimpici, Pavel Kostromin (Belarus), Bogdan Juratoni (România) ș.a. Competiția se va încheia duminică, 26 februarie.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17001549

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!