ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Semifinala națională Eurovision 2017 a desemnat cei opt finaliști

10:05 | 25.02.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. Opt finaliști  din 14 concurenți antrenați în competiție au fost desemnați în urma notelor juriului şi televotingului în cadrul semifinalei naţionale Eurovision 2017, care a avut ieri seară  la postul public de Televiziune Moldova 1,  informează MOLDPRES.

SunStroke Project, Ethno Republic & Surorile Osoianu, Diana Brescan, Aurel Chirtoacă, Marks & Stefanet, Samir Loghin, Valeria Paşa, Vozniuc feat. Vio Grecu - aceștia sînt concurenții care vor evolua în această seară, începînd cu ora 19.35, în cadrul finalei naționale Eurovision 2017.

Patru interpreți au avansat în finală în urma punctajului acumulat din votul juriului, iar alți patru au fost selectați de către public prin intermediul televotingului.

Reprezentantul  R. Moldova la Eurovision 2017 va evolua la Kiev în prima semifinală, care va avea loc pe 9 mai. Alături de el vor urca în scenă interpreţi din Muntenegru, Finlanda, Georgia, Portugalia, Belgia, Suedia, Albania, Azerbaidjan, Australia, Cipru şi alte ţări. Reprezentantul României şi cel al Rusiei vor cînta în cea de-a doua semifinală ce va avea loc pe 11 mai. La Eurovision 2017 vor concura interpreţi din 43 de ţări.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia.

Republica Moldova  participă la această competiţie din 2005. În acel an, ţara noastră a înregistrat cel mai bun rezultat - formaţia "Zdob şi Zdub" s-a plasat pe locul şase. În anul trecut, reprezentanta țării noastre, Lidia Isac, cu piesa „Falling stars” nu a reușit să se califice în marea finală.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img17001553

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!