ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ziariștii New York Times și CNN au primit interdicție la Casa Albă

10:20 | 25.02.2017 Categorie: Externe

Washington, 25 feb. /MOLDPRES/.Reprezentanții publicațiilor New York Times și Politico și ai televiziunii CNN nu au fost primiți vineri la o întîlnire cu presa a purtătorului de cuvînt al Casei Albe, Sean Spicer, informează EFE, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

În semn de solidaritate cu colegii lor lăsați pe dinafară, reporterii de la Associated Press și revista Time au boicotat evenimentul.

Spicer i-a primit pe ziariștii unor publicații conservatoare, cum ar fi Breitbart, One America și Washington Times, precum și ai rețelelor ABC, CBS, Fox News, Bloomber și ai cotidianului Wall Street Journal.

"Nimic asemnănător nu s-a mai întîmplat vreodată la Casa Albă, în lunga noastră istorie de acoperire a multor guverne din diferite partide", a declarat directorul executiv al ziarului New York Times, Dean Baquet. "Protestăm ferm împotriva excluderii New York Times și a altor organizații media. Accesul liber al presei la un guvern transparent este evident de interers național vital", a arătat el într-un comunicat.

Președintele Asociației Corespondenților de la Casa Albă (WHCA), Jeff Mason, a emis un comunicat potrivit căruia "consiliul WHCA protestează cu tărie împotriva modului în care Casa Albă a gestionat grupul de astăzi".

Măsura de vineri a fost luată la numai cîteva ore după un nou atac al președintelui american Donald Trump împotriva presei care difuzează știri pe care el le consideră false.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17001555

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!