ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de marți, 28 februarie 2017

08:38 | 28.02.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisia parlamentară pentru protecție socială, sănătate și familie se va convoca în ședință.

Ora 10.00, biroul 508, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Prim-ministrul Pavel Filip va participa la evenimentul de comemorare a celor căzuți în războiul de pe Nistru.

Ora 15.00, Filarmonica Naţională ”Serghei Lunchevici”, mun. Chişinău, str. Mitropolitul Varlaam, nr. 78.

***

Ministerul Justiției invită la ceremonia oficială de înmînare a autorizațiilor pentru traducători și interpreți.

Ora 10.00, sala de conferințe, etajul II, Ministerul Justiției.

***

Va continua şedinţa extraordinară a Consiliului municipal Chişinău.

Ora 10.00.

***

Muzeul Național de Istorie a Moldovei și Asociația Dreptului Umanitar organizează o conferință dedicată împlinirii a 25 de ani de la începutul acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova.

Ora 10.00, Muzeul Național de Istorie a Moldovei, str. 31 August, 121 A.

***

Institutul de Filologie al Academiei de Ştiințe a Moldovei (AȘM) invită la Conferinţa ştiinţifică consacrată omagierii a 180 ani de la naşterea scriitorului Ion Creangă, organizată în cadrul Festivalului Zilele Creangă, program triplex Chişinău−Iaşi−Tîrgu-Neamţ, ediţia a VII-a.

Ora 11.00, Sala Mică a AŞM, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt nr. 1, et. II.

***

La Centrul de Cultură şi Istorie Militară va fi lansată ediţia revăzută a cărţii “Omagiu şi recunoştinţă”, în memoria eroilor căzuţi în acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova.

Ora 11.00, str. Tighina 47.

***

Președintele PPDA, Andrei Năstase, președintele PAS, Maia Sandu, președintele PLDM, Viorel Cibotaru, expertul în problema transnistreană, Oazu Nantoi, invită la conferinţa de presă comună cu tema: „Cu privire la comemorarea a 25 de ani de la începutul acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova”.

Ora 11.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. A. Puşkin 22, of. 446.

***

Asociațiile obștești Lumina Cunoaşterii şi AO AGIroMD invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Unitate prin Diversitate”.

Ora 13.00, Agenţia de presă IPN.

***

Cu ocazia aniversării a 25 de ani a stabilirii relațiilor diplomatice dintre SUA și R. Moldova, Ambasadorul Statelor Unite James D. Pettit va inaugura o expoziție de fotografie. La eveniment vor participa primul Ambasador al SUA în Moldova, Mary Pendleton, și primul Ambasador al Moldovei în SUA, Nicolae Țîu.

Ora 15.00, Muzeul Național de Arte din Chișinău.

***

Keystone Human Services International Moldova Association invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Rezultatele cercetării sociologice a incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilităţi”.

Ora 10.00, Agenţia de presă IPN.

***

Cetățeanul Republicii Moldova Ramiro Stoianov invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă cu tema: „Samavolnicia sistemului judecătoresc din Moldova și a firmei Capital Investments”.

Ora 10.00, str. Kiev, 9.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

În perioada 28 februarie – 1 martie vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene va efectua o vizită oficială în Statul Israel.

***

Președintele Comisiei Electorale Centrale Alina Russu și șeful Aparatului CEC Ludmila Lupașco participă, în perioada 27-28 februarie, la reuniunea anuală a instituțiilor de management electoral, care se desfășoară în Georgia.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!