ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe localităţi din raioanele Sîngerei şi Teleneşti vor fi asigurate cu apă

17:04 | 28.02.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/.  18 localităţi din raionul Sîngerei vor fi asigurate cu apă potabilă ca urmare a demarării în primăvara curentă a unui proiect regional în nordul ţării. Programul  va oferi posibilitate de conectare la apeduct şi pentru zece sate din raionul Teleneşti, comunică MOLDPRES.

Lucrările fac parte din etapa a III-a a proiectului de dezvoltare a apeductului Bălţi-Sîngerei. Potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), în cadrul proiectului vor fi construiți peste 13 kilometri de apeduct  magistral ce va lega orașele Bălţi şi Sîngerei, precum şi  un branşament de circa 5 km spre satul Bilicenii Vechi, raionul Sîngerei. Totodată, urmează să fie edificate o staţie de pompare, trei castele de apă și o staţie de tratare a apei.

„Prin implementarea acestui proiect ne-am propus să asigurăm accesul la apă de calitate pentru aproape 40 de mii de locuitori din raionul Sîngerei. În acelaşi timp, va fi creată o posibilitate de aprovizionare cu apă şi pentru o parte din raionul vecin Teleneşti care face parte din Regiunea de Dezvoltare Centru", au afirmat reprezentanţi ai Consiliului raional Sîngerei.

Valoarea totală a proiectului de la Sîngerei este de peste 39,5 milioane de lei, sumă finanţată de Fondul Naţional de Dezvoltare Regională (FNDR) cu o contribuţie de 120 de mii de lei din partea autorităţilor raionului Sîngerei. Programul este planificat să fie finalizat în anul 2019. Pentru lucrările din 2017 FNDR a alocat 6,5 mln de lei.

Prezentul proiect este o continuitate a unui program de amploare realizat de ADR Nord în această zonă. Este vorba de  "Finalizarea construcţiei apeductului magistral Bălţi-Sîngerei cu ramificaţii comunitare", realizat în anul 2013.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17001618

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!