ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de miercuri, 1 martie 2017

19:31 | 28.02.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisiile parlamentare se vor convoca în ședințe.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia administrație publică, dezvoltare regională, mediu și schimbări climatice organizează audieri publice asupra proiectului de lege nr. 302 din 01.07.2016 pentru modificarea și completarea unor acte legislative ce vizează organizarea și desfășurarea activității turistice în Republica Moldova. La discuții vor participa deputați, reprezentanți ai Guvernului, ai mediului academic, sectorului asociativ, mediului de afaceri și donatorilor externi.

Ora 10.00, Sala Europei, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Parlamentul organizează evenimentul ”Eugen Doga - 80 de primăveri”, cu ocazia aniversării a 80-a a maestrului. Programul cuprinde o expoziție de fotografii, afișe și publicații, un recital al pieselor semnate de Eugen Doga în interpretarea copiilor și va culmina cu un recital al maestrului Eugen Doga. La eveniment participă deputați, miniștri, oameni de cultură și artă, diplomați. Evenimentul este organizat sub patronajul Președintelui Parlamentului Andrian Candu, în parteneriat cu Academia de Științe a Moldovei și Ministerul Culturii.

Ora 12.00, holul de la etajul II, Parlamentul R. Moldova.

***

Președintele Parlamentului Andrian Candu va avea o întrevedere cu Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio. Ulterior, oficialii vor face declarații de presă.

Ora 15.00, Reședința de Stat, str. N. Iorga, nr. 23.

***

Prim-ministrul Pavel Filip va prezida şedinţa Cabinetului de miniştri.

Ora 15.00, Casa Guvernului, sala de şedinţe, et. VI, str. A. Puşkin.

***

Reprezentanții mass-media sînt invitați de Ministerul Justiției la ceremonia oficială de înmînare a licențelor pentru desfășurarea activității notariale.

Ora 14:00, Ministerul Justiției, sala de conferințe, etajul 2.

***

Agenția universitară a Francofoniei (AUF) în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) organizează conferința cu genericul: „Diplomația academică”, eveniment la care sînt invitaţi reprezentanţii mass-media.

Ora 11.00, sala de conferințe a MAEIE, str. 31 August 1989, 80.

***

S.A. ”Apă-Canal Chişinău” invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Lansarea Campaniei “Creată de natură - livrată de noi”.

Ora 10.00, sala de şedinţe a întreprinderii, et. 7, str. Albişoara 38.

***

De Ziua Zero Discriminare, Organizația Națiunilor Unite în R. Moldova va inaugura un ascensor extern care facilitează deplasarea la toate cele patru etaje ale sediului său la Chișinău.

Ora 10.00, str. 31 August 1989, nr. 131.

***

Întreprinderea de Stat Poșta Moldovei anunță reprezentanții mass-mediei că va avea loc lansarea plicului timbrat „Eugen Doga - 80 de ani de la naştere”. Invitatul de onoare va fi compozitorul Eugen Doga.

Ora 9.30, Oficiul Poștal MD-2012, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, nr. 134.

***

Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Platforma Demnitate şi Adevăr este alături de veterani şi năzuinţele acestora”.

Ora 12.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. A. Puşkin 22, of. 446.

***

Mass-media este invitată la evenimentul de lansare, cu participarea Andreei Marin, vedetă și realizatoare TV din România, a inițiativei ”Dăruiește Sănătate”.

Ora 12:00, laboratorul medical ”Invitro Diagnostics”, str. N. Testemițanu 19/1.

***

La Biblioteca Naţională va avea loc vernisajul expoziţiei de artă plastică cu genericul "Primăvăratica".

Ora 16.00, Blocul 2, str. 31 August 78 "A" colţ cu str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni.

***

Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă.

Ora 11.00, Agenţia de presă IPN.

***

Anatolie Bîzgu invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă cu tema: „Replica lui Anatolie Bîzgu și altora la declarația șefului IGP Alexandru Pînzari jurnalistului Cristian Tabără, Publika tv și Today.md”.

Ora 11.00, Agenţia INFOTAG.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

În perioada 28 februarie – 1 martie vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene efectuează o vizită oficială în Statul Israel.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!